مواد لازم برای تهیه خوراک دال عدس ساده
- دال عدس ۱ پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۳ حبه
- آب لیمو یا گرد لیمو به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خوراک دال عدس بدون گوشت جنوبی
مرحله اول : آماده سازی دال عدس
دال عدس را چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخش گرفته شود (اگر زمان کافی ندارد می توانید این مرحله را حذف کنید) سپس دانه دال عدس را با دو لیوان آب بگذارید روی حرارت تا بجوشد در حین جوشیدن مدام کف روی دال عدس بگیرید. دال عدس خیلی زود میپزد نهایت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه طول بکشد.
مرحله دوم : تفت دادن پیاز
پیاز را شسته و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه با مقداری روغن تفت دهید سپس زردچوبه را افزوده تا پیاز سبک و طلایی شوند سپس سیر را پوست گرفته و له یا رنده ریز کنید به پیازمون اضافه کنید تا عطر سیر خارج شود.
مرحله سوم : پخت دال عدس
رب گوجه فرنگی را به همراه ادویه ها (فلفل قرمز را کمی بیشتر بزنید این غذا باید تند و تیز باشد) به پیاز و سیر اضافه کرده و تفت می دهیم تا رب خوش رنگ و مزه خامی آن از بین برود سپس دال عدس پخته شده را به مواد اضافه کنید کمی آب جوش اضافه کرده و زمان دهید تا غلیظ و جا بیفتد در انتهای پخت مقداری آبلیمو یا گرد لیمو را اضافه کنید و در ظرف سرو بکشید و همراه با پیاز داغ تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه دال عدس خوشمزه و مجلسی
- می توانید به جای رب از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید.
- برای لعاب بیشتر از یک عدد سیب زمینی اضافه کنید بدین صورت که هم می توانید نگینی داخل خوراک بریزید یا بپزید له کنید و داخل خوراک بریزید.
- می توانید از زنجبیل یا گشنیز نیز برای مزه بیشتر این خوراک استفاده کنید.
- اگر دوست دارید طعم جنوبی به خوراکتون بدهید یک بسته تمر هندی را با آبجوش مخلوط کنید کمی که باز شد آن را صاف کرده و آب تمر هندی را داخل خوراک ریخته.
- اگر خوراک شما قوام کافی نداشت ۱ ق غذا خوری آرد می توانید اضافه کنید.
منبع: بهترین غذاهای خانگی
- ۰۰/۰۹/۰۳