پنکیک جزء گروه شیرینی و دسر است که در تابه پخته می شود در کنار برش هایی از میوه، شکلات، عسل و یا شیره افرا سرو می شود در اغلب مواقع از آن به عنوان صبحانه کامل استفاده می کنند و دارای محبوبیتی در بین کودکان است. پنکیک یا نان پخته شده در تابه با مواد مختلف در تمام دنیا طبخ می شود. نمونه ایرانی آن به نام (کاکا ) در شمال کشومان طبخ می شود. در بخش آشپزی قصد داریم تا طرز تهیه پنکیک ساده خانگی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای پنکیک
- آرد یک و نیم پیمانه
- شیر 1 پیمانه
- تخم مرغ 1 عدد
- روغن مایع 1 قاشق غذا خوری
- شکر 1 قاشق غذا خوری
- بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- وانیل 1 قاشق چایخوری
1.آماده سازی مواد خشک پنکیک
ابتدا آرد، بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و با الک مخصوص شیرینی پزی 3 بار الک می کنیم.
2. آماده سازی خمیر پنکیک ساده با شیر
ابتدا تخم مرغ ، شکر و وانیل را به مدت 3 دقیقه کاملا مخلوط می کنیم تا کشدار و لطیف شده و از لختگی خارج شود در این مرحله روغن مایع و شیر را اضافه کرده کاملا مخلوط می کنیم در این مرحله آرد را به تدریج اضافه و مخلوط کنید تا یک خمیر با غلظت مناسب و یکدست بدست آوریم.
3. درست کردن پنکیک
ابتدا داخل تابه ای مناسب را با قلموی آشپزی چرب می کنیم و به اندازه یک ملاقه از خمیر برداشته و در مرکز تابه می ریزیم وقتی حباب های جذاب روی سطح پنکیک ایجاد شد حالا برمی گردانیم تا سمت دیگر آن هم به همین روش پخته شود و تمام خمیر را به همین صورت آماده می کنیم.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه پنکیک ساده خانگی
تابه ای که برای پخت پنکیک استفاده می شود باید ضخیم باشد تا حرارت را در خود نگه دارد تا پنکیک مغز پخت شده و نسوزد.
غلظت مواد پنکیک باید به گونه ای باشد در هنگام ریختن در تابه از ملاقه نچکد و بافت خود راحفظ کند.
پنکیک را می توانید با طعم های مختلفی تهیه کنید مثلا به جای شیر آب پرتقال را جایگزین کنید و به جای وانیل از رنده پوست پرتقال و به این شکل یک پنکیک پرتقالی دارید.
- ۹۹/۱۱/۱۳