مواد لازم برای تهیه سوپ مرغ و سبزیجات
- سینه مرغ ۴۰۰ گرم (نصف سینه)
- پیاز ۱ عدد
- سیب زمینی ۲ عدد
- هویج ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- رب ۲ ق غذا خوری
- جعفری ۱ لیوان
- آبلمیو به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
مرحله اول (پخت مرغ)
ابتدا سینه مرغ را با پیاز یا برگ بو و نمک بگذارید تا نیم پز شود. سپس مرغ را ریش ریش کنید، آب مرغ را صاف کرده و برای سوپ نگه می داریم.
سیب زمینی و هویچ را مکعبی یا رنده کرده و کنار بگذارید.
مرحله دوم (تفت دادن پیاز)
پیاز را نگینی خرد کرده و با زردچوبه و فلفل سیاه تفت می دهیم تا طلایی شود سپس سیر رنده شده را اضافه می کنیم تا عطر سیر خارج شود و بعد رب را اضافه کرده، خوب هم می زنیم تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس هویج و سیب زمینی را اضافه کرده و مقداری تفت می دهیم و در آخر آب مرغی که در مرحله اول صاف کردیم را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا هویج و سیب زمینی نیم پز شوند. سپس بعد از گذشت نیم ساعت مرغ های ریش ریش شده را اضافه می کنیم و دوباره زمان می دهیم تا سوپ خوب جا بیفتد و لعاب بی اندازد.
مرحله سوم (اضافه کردن جعفری)
بعد از اتمام زمان پخت، آبلیمو و نمک و فلفل قرمز سوپ را اندازه می کنیم و در آخر جعفری را به سوپ اضافه کرده و در ظرف سرو میریزید.
نکات و فوت و فن های سوپ مرغ و سبزیجات
- اگر می خواهید سوپ مرغ خوشمزه ای داشته باشید آب مرغ را حذف نکنید.
- می توان از عصاره مرغ بجای آب مرغ نیز استفاده کرد بدین صورت که عصاره مرغ را در آب جوش حل کنید و به سوپ اضافه کنید.
- میزان استفاده از مرغ سلیقه ای می باشد و می توان کمتر یا بیشتر شود.
- دقت کنید سوپ را به موقع از روی حرارت بردارید زیرا زمانی که سوپ سرد می شود دوباره غلیظ و سفت می شود.
- می توان از رب بیشتری استفاده کرد و یا کاملا حذف کرد.
- می توان از پوره گوجه به جای رب استفاده کرد.
- می توان قارچ یا ورمیشل را به دستور اضافه کرد.
- اگر سوپ را برای سرماخوردگی درست می کنید فلفل قرمز بیشتری استفاده کنید زیرا برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است.
- می توان از جو یا ماکارونی آلفابت نیز استفاده کرد.
- همیشه آبلیمو را زمانی اضافه کنید که پخت سوپ تمام شده است.
- ۹۹/۱۱/۲۵