مواد لازم برای تهیه خورشت اناربیج شمالی
- ۲۵۰ گرم گردو
- ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- یک لیوان آب انار ترش (می توانید به جای آن از آبغوره استفاده کنید)
- یک عدد پیاز
- یک قاشق مرباخوری پودر گلپر
- ۲۵۰ گرم سبزی خرد شده (شامل ۱۰۰ گرم تره، ۸۰ گرم جعفری، ۵۰ گرم خالواش و چند شاخه نعناع)
- رب انار به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی
مرحله ۱
ابتدا آب انار ترش یا آبغوره را در داخل قابلمه ریخته و کمی زردچوبه و نمک به آن اضافه می کنیم. صبر می کنیم تا کمی به جوش بیاید.
مرحله ۲
گردو را آسیاب کرده و خیلی ریز می کنیم. سپس با کمی آب مخلوط کرده و به آب انار اضافه می کنیم.
مرحله ۳
به مدت ۲ الی ۳ ساعت صبر می کنیم تا گردوها پخته شوند و روغن گردو معلوم شود. در این مدت چندین مرتبه آب سرد به آن اضافه می کنیم تا روغن پس دهد.
مرحله ۴
اکنون ۲۰۰ گرم سبزی خرد شده را با کمی روغن تفت داده و سرخ می کنیم. حدود ۵۰ گرم از سبزی را برای مراحل بعدی نگه می داریم.
مرحله ۵
در این مرحله سبزی تفت داده شده را به خورشت اضافه می کنیم. سبزی باید به مدت یک ساعت با خورشت پخته شود.
مرحله ۶
اکنون پیاز را رنده کرده و آب اضافی آن دور می ریزیم. سپس گوشت چرخکرده، باقی مانده سبزی و نمک و فلفل را با پیاز ترکیب کرده و ورز می دهیم. سپس کم کم از گوشت چرخکرده برداشته و به اندازه دانه های گردو قلقلی می کنیم.
مرحله ۷
گوشت های قلقلی را با کمی روغن در ماهیتابه تفت می دهیم تا کمی شکل گرفته و وقتی که در قابلمه می ریزیم، وا نرود. رب انار را کم کم به خورشت اضافه کرده و گلپر را نیز به مواد اضافه می کنیم.
مرحله ۸
گوشت ها را در داخل خورشت می ریزیم. به مدت یک ساعت صبر می کنیم تا گوشت ها پخته شده و خورشت به قوام مورد نظر برسد. در این مرحله می توانید خورشت را تست کرده و اگر نمک یا ترشی آن کم بود، به آن نمک یا رب انار اضافه کنید. در نهایت صبر کنید تا خورشت کاملا جا افتاده و به قوام مورد نظر برسد. اکنون خورشت اناربیج آماده شده است.
- ۹۹/۱۲/۰۳