مواد لازم برای تهیه شیرینی یاقوتی زنجبیلی
- روغن قنادی یا کره ۱۲۵ گرم
- پودر قند ۷۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- وانیل ۱/۲ ق چای خوری
- پودر زنجبیل ۱ و ۱/۲ ق چای خوری
- آرد قنادی ۱۵۰ گرم
- آرد برنج ۵۰ گرم
- نشاسته ذرت ۳۰ گرم
- نمک ۱ پنس
- بریلو به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی یاقوتی قزوین
مرحله اول: هم زدن روغن
روغن و پودر قند را باهم داخل کاسه ریخته (اگر از کره استفاده می کنید حتما کره نرم شده باشد) سپس با دور تند همزن برقی به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا سبک و حجیم و کرم رنگ شود.
مرحله دوم: افزودن زنجبیل و آردها
در ادامه زرده و زنجبیل و وانیل را افزوده و ۲ دقیقه دیگر هم بزنید. آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و الک کنید سپس به مواد فوق اضافه کنید و در ادامه نشاسته ذرت و آرد برنج را نیز اضافه کنید و با همزن بزنید تا حالت گلوله شود.
مرحله سوم: استراحت خمیر
خمیر را با نوک انگشت کمی جمع کنید تا نرم و لطیف شود به هیچ وجه ورز ندهید زیرا به روغن می افتد سپس خمیر را داخل نایلون گذاشته و بمدت ۱ ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
مرحله چهارم: کاتر زدن شیرینی یاقوتی
خمیر را بین دو نایلون باز کنید و با قالب ساوارین کاتر بزنید (قالب ساوارین در مرکزشان فرو رفتگی دارد که شما می توانید بعد از پخت میان آن را با بریلو پر کنید). شیرینی یاقوتی کاتر شده را داخل سینی بچینید.
مرحله پنجم: پخت شیرینی یاقوتی قزوینی
فر را از قبل گرم کنید و سینی فر را در فر قرار داده و بمدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار دهید تا پخته شود نباید شیرینی تغییر رنگ محسوسی کند سپس از فر خارج کنید و وقتی که خنک شده از روی سینی فر جدا کنید و مرکز آن را با بریلو رنگی پر کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه شیرینی یاقوتی
- ماندگاری این شیرینی بین ۲ تا ۴ هفته می باشد.
- شیرینی را در ظرف دربسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
- می توانید شیرینی یاقوتی را بدون فر و داخل تابه دو طرفه نیز تهیه کنید فقط دو لایه کاغذ روغنی بی اندازید.
- اگر بریلو دوست ندارید می توانید از پودر پسته نیز استفاده کنید.
- برای فر برقی ۲۰ درجه کمتر دما را تنظیم کنید.
- ۹۹/۱۲/۲۵