مواد لازم برای مرغ شکم پر
- مرغ متوسط 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- برگ سیر خرد شده 2 قاشق
- رب انار 3 قاشق
- گردو آسیاب شده 1/2 پیمانه
- سبزی محلی(چوچاق، خالواش، گشنیز، جعفری، ریحان) 1/2 پیمانه
- لیموترش 1 عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- زعفران دم شده به میزان لازم
دستور پخت مرغ شکم پر
1. طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی
ابتدا مرغ را با زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه ماساژ می دهیم و یک لیموی برش خورده داخل شکم مرغ قرار داده و به آن استراحت می دهیم، بهتر است از شب قبل این کار را انجام دهیم.
2. مرحله دوم مرغ شکم پر
پیاز را نگینی خرد می کنیم و داخل تابه ای با کمی روغن تفت می دهیم حالا به آن زرد چوبه، نمک، فلفل و سیر اضافه کرده و با حرارت کم تفت می دهیم .کمی بعد سبزی معطر، رب انار وگردو را هم افزوده و به مدت 10 دقیقه کاملا تفت می دهیم در نهایت زعفران را افزوده و از روی حرارت بر می داریم.
3. مرحله سوم مرغ شکم پر
حالا مرغ را از یخچال خارج کرده و لیموی داخل شکمش را درآورده و از مواد آماده که خنک شد داخل شکم مرغ پر می کنیم و پاهای مرغ را به هم نزدیک کرده و با نخ آشپزی به هم می بندیم تا از خارج شدن مواد جلوگیری کند. حالا زمان آن رسیده طبخ مرغ را به دو روش داخل فر و روی گاز به شما آموزش بدهیم.
4. طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه (بدون فر)
قابلمه مناسب با سایز مرغ انتخاب می کنیم و مرغ را داخل آن قرار می دهیم به شکلی که مرغ خیلی آزاد نباشد و در مقدار کمی روغن دو طرف مرغ را کمی سرخ می کنیم. سپس دو لیوان آب جوشیده داخل ظرفی که مواد میانی داخلش بود ریخته مواد را حل کرده و روی مرغ می ریزیم و درب ظرف را گذاشته و به مدت 45 دقیقه اجازه می دهیم تا مرغ کاملا پخته آب آن کشیده شده و به اندازه یک استکان آب باقی بماند سپس در ظرف مناسب ریخته و در کنار چلوی ایرانی سرو می کنیم.
منبع: غذای خانگی
- ۹۹/۱۲/۲۵