مواد لازم برای تهیه شیرینی نارگیلی با پیمانه
- پودر نارگیل چرب ۱۵۰ گرم ( ۱ لیوان سر صاف + ۱ لیوان یک بند انگشت خالی )
- سفیده تخم مرغ ۱۵۰ گرم ( حدود ۵ عدد )
- روغن مایع ۹۰ گرم (حدود نصف لیوان)
- شکر ۳۰۰ گرم ( ۱ + ۱/۳ پیمانه )
- وانیل ۱/۸ ق چای خوری
- آبلیمو ۱٫۵ ق چای خوری
طرز تهیه شیرینی نارگیلی خانگی پفکی و بازاری
مرحله اول ( چرخ کردن مواد )
شکر و پودر نارگیل و نصف بیشتر سفیده و نصف بیشتر روغن را باهم در ظرفی مخلوط کنید و از چرخ گوشت رد کنید تا یکدست شود اگر چرخ گوشت نداشتید از غذاساز استفاده کنید بدین صورت که اول شکر و پودر نارگیل را داخل غذاساز ریخته و چند پالس بزنید تا ریز شود سپس روغن مایع سفیده را اضافه کنید و چند پالس زده تا مواد ریز و یکدست شوند.
مرحله دوم ( داغ زدن )
مواد را در ظرفی ریخته و روی بخار آب قرار داده (روش بن ماری ) و مدام به صورت دورانی هم بزنید تا کمی گرم شود. ظرف را از روی حرارت بردارید سپس باقی مانده سفیده و روغن مایع و وانیل و در آخر آبلیمو را اضافه کنید و دوباره مواد را روی بخار آب قرار داده و مدام و سریع هم بزنید. مراقب باشید مواد نباید قل بخورد زیرا شیرینی براق نمی شود. مواد روی شیرینی کم کم لعاب می اندازد و به غلظت فرنی می رسد وقتی به این حالت رسید انگشت خود را داخل مواد زده شکر باید کاملا ذوب شده باشد و دانه های شکر احساس نشود در این مرحله داغ زدن تمام می شود.
مرحله سوم ( پخت )
مواد را از روی حرارت برداشته و به ظرف دیگر منتقل کنید تا کاملا خنک شود ( به هیچ عنوان برای خنک شدن از یخچال استفاده نکنید). فر را در دمای ۱۸۰ درجه روشن کرده و بمدت ۱۰ دقیقه می گذاریم تا گرم شود، سپس داخل سینی فر کاغذ روغنی انداخته و کمی چرب کنید و با جسمی گرد روی کاغذ روغنی دایره های یک اندازه کشیده تا شیرینی هایی یک شکل و یک سایز داشته باشید (می توان چشمی هم مواد را ریخت) مواد شیرینی را داخل قیف ریخته و سر آن را قیچی کنید (نیاز به ماسور نیست) و با فاصله از هم روی دایره بریزید و در آخر نوک انگشت خود را چرب کرده و قسمت قله ای روی شیرینی صاف کنید سپس ۱۰ دقیقه با حرارت ۲۰۰ درجه بپزید و بعد از ان حرارت روی ۱۷۵ درجه قرار داده و ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا شیرینی پف کند و ترک دار شود سپس از فر خارج کرده صبر کنید تا خنک شود سپس از کاغذ روغنی را جدا کرده و میل نمایید.
نکات و فوت و فن های شیرینی نارگیلی خانگی
- مهم ترین مرحله شیرینی نارگیلی داغ زدن آن است اگر درست انجام شود یک شیرینی براق و ترک خورده خواهید داشت.
- اگر زمان داغ زدن موادتون زیادی شل بود کمی پودر نارگیل و اگر سفت شد کمی سفیده تخم مرغ ولی اگر تمام مواد اندازه شود نیازی نیست.
- در مرحله داغ زدن مواد باید به گونه ای گرم باشد که انگشت را داخلش فرو کنید گرما را حس کند ولی نسوزد.
- اگر زیاد مواد را داغ بزنید زیر شیرینی بعد از پخت فرو می رود.
- حتما پودر نارگیل خوب و مرغوب تهیه کنید.
- مرحله داغ زدن حدود ۴۵ دقیقه ممکن است طول بکشد.
- دما در فرهای مختلف متفاوت است پس حتما شیرینی را چک کنید به محض طلایی شدن آنها را از فر خارج کنید.
- در فر برقی ۲۰ درجه حرارت ها را کمتر کنید.
- اگر مواد را در یخچال قرار بدهید مواد شیرینی خراب می شوند.
- شیرینی ها را زیاد در فر نگذارید وگرنه خشک می شود.
- این شیرینی بمدت ۱۰ روز در دمای محیط و ۲ ماه در فریزر قابل نگهداری می باشد.
منبع: مهارت آشپزی
- ۰۰/۰۲/۲۲