مواد لازم برای تهیه خورشت اناردون مازندرانی:
- سیر ۱ حبه
- زعفران دم شده ۲ قاشق غذا خوری
- انار دون شده ۱ عدد درشت
- مرغ ۴ تکه
- پیاز ۱ عدد
- رب انار ۲ قاشق غذا خوری
- نمک، روغن به میزان لازم
- رب ۱ قاشق غذا خوری
- فلفل، زردچوبه ۱ قاشق چایخوری از هر کدام
دستور تهیه خورشت اناردون با مرغ:
مرحله اول آماده سازی انار :
انار را طبق سلیقه غذایی خود انتخاب کنید معمولا در شمال کشور این خورشت را ترش تهیه می کنند و از رب انار و انار ترش استفاده می شود. انار را شسته خشک و دان کنید.
مرحله دوم آماده سازی مواد اولیه :
پیاز را به شکل نگینی ریز خورد کرده و کنار می گذاریم. مرغ را شسته از شب قبل در نمک و زعفران قرار می دهیم تا مزه دار شود.
مرحله سوم طبخ خورشت اناردون:
داخل ظرف مناسبی کمی روغن ریخته و بعد اینکه روغن داغ شد پیاز را اضافه می کنیم تفت می دهیم تا طلایی شود در آن زمان سیر له شده را افزوده به همراه فلفل و زردچوبه تفت می دهیم حالا تکه های مرغ را افزوده و در روغن سرخ می کنیم کمی که رنگ مرغ عوض شد روی مواد آب جوشیده می ریزیم و اجازه می دهیم تا پخت مرغ تکمیل شود. همزمان در ظرف دیگری کمی روغن ریخته رب گوجه را تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود بعد رب و دانه های انار را افزوده حالا این سس خوشرنگ و جذاب را زمانی که نیمی از زمان پخت مرغ تکمیل شد به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم که مرغ پخته و خورشت غلیظ شود. در نهایت کمی زعفران دم شده اضافه می کنیم و با انار دان شده غذا را تزیین کرده و نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های خورشت اناردون محلی:
- برای اینکه خورشت خوش عطر و طعم تری داشته باشید بهتر است کره را جایگزین روغن کنید.
- اگر علاقه مند به غذا های شیرین هستید در نهایت کار از ۲ قاشق غذا خوری پودر قند در غذا استفاده کنید.
- این خورشت باید کم آب سرو شود پس توجه داشته باشید تا زمانیکه خورشت به روغن بیفتد از روی حرارت برندارید.
منبع: آشپزی لذت بخش
- ۰۰/۰۶/۲۱