مواد لازم برای تهیه آش اوماج
- عدس ۱ پیمانه
- نخود ۱/۲ لیوان
- کره محلی ۲۵ گرم
- پیاز ۳ عدد
- آب قلم یا استاک گوشت ۱ لیوان
- سبزی آش اوماج (تره، مرزه، ریحان بنفش) ۲۵۰ گرم
- آرد ۱ لیوان
- آب به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه آش اوماج ساده و بدون گوشت تبریز
مرحله اول : تهیه اوماج
ابتدا آرد را داخل کاسه ریخته و کمی زردچوبه و نمک اضافه کنید و به آن در حدی آب اضافه کنید که شبیه خمیر شود سپس یا رنده کنید و یا به صورت گوله های کوچک دربیاورید سپس داخل یک سینی ریخته و جلوی شوفاژ یا بخاری قرار دهید تا زودتر خشک شود.
مرحله دوم : تفت دادن پیاز
ابتدا پیاز ها را شسته و به صورت تقریبا درشت خرد می کنیم (در آذربایجان معتقد هستند پیاز های درشت برای سرماخوردگی و گلو درد بسیار مفید است) سپس پیاز ها را داخل قابلمه ریخته و با کره و مقداری زردچوبه و فلفل سیاه خوب تقت دهید تا سبک شود.
مرحله سوم : افزودن عدس و نخود
وقتی پیاز تفت خورد عدس و نخود را که از قبل خیس کردیم و چندین بار آبش را عوض کردیم تا نفخش کمتر شود سپس به همراه آب قلم و استاک گوشت به پیازها اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا پخته شوند.
مرحله چهارم : افزودن سبزی و اوماج
وقتی نخود و عدس پخته شدند آش سبزی را که از قبل پخته و خرد کردیم به آش اضافه می کنیم سپس اوماج خشک شده را آرام آرام به آش اضافه می کنیم تا بهم نچسبد و اجازه دهید تا اوماج ها پخته و باد کنند سپس وقتی به این مرحله رسید نمک و فلفل قرمز را افزوده و از روی حرارت برمیداریم و آش اوماج را با پیاز داغ فراوان و ماست تزئین می کنیم. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه آش اوماج
- می توانید از سبزی خشک نیز برای تهیه این آش استفاده کنید.
- در موقع ریختن اوماج آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
- در بعضی از رسپی ها برای چاشنی مقداری آبغوره نیز اضافه می کنند.
- آب قلم را از قبل آماده کنید قلم را بجوشانید و صاف کنید و برای تهیه آش اوماج استفاده کنید.
- ۰۰/۰۷/۰۴