مواد لازم برای تهیه آش عدس خوشمزه
- عدس ۱ پیمانه
- برنج ۱ پیمانه
- بلغور گندم ۵ ق غذا خوری
- پیاز ۳ عدد
- سیر ۳ حبه
- سبزی آش ۴۰۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
- کشک و پیاز داغ برای تزئین به مقدار لازم
طرز تهیه آش عدس با برنج و بلغور
مرحله اول : آماده سازی مواد آش عدس
عدس را به مدت ۲ ساعت خیس کنید و در این حین چندین بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.بلغور را نیز در کاسه جداگانه خیس کنید. برنج را بامقداری نمک بگذارید تا خیس بخورد.
مرحله دوم : تفت دادن پیاز
پیازها را خرد کرده و خلالی کنید و با مقداری روغن داخل قابلمه آش با کمی زردچوبه خوب تفت دهید باید پیاز عسلی شود اگر پیاز کمی نیاز به پخته شدن داشت یک ق غذاخوری آب بهش اضافه کنید تا عسلی شود سپس سیر رنده شده را افزوده و خوب تفت دهید تا عطر سیر خارج شود.
مرحله سوم : پخت عدس و برنج
آب عدس دور بریزید به همراه بلغور به پیازمون اضافه کنید و چند لیوان آب ریخته و اجازه دهید تا کمی عدس ها نرم شوند. وقتی عدس نرم شد پیاز را افزوده و هم بزنید تا ته نگیرد و حرارت را کم کنید اجازه دهید تا تمام خوب پخته و آش عدس جا بیفتد.
مرحله چهارم : افزودن سبزی
وقتی مواد خوب پخته شد سبزی آش را که از قبل شسته و خرد کردید را به آش اضافه کنید و هم بزنید و در قابلمه را باز بگذارید و اجازه دهید تا سبزی پخته شود در انتهای پخت آش نمک را اندازه کنید و مقداری فلفل قرمز برای تند و تیزی آش اضافه کنید سپس آش عدس را در ظرف سرو کشیده و به دلخواه با کشک و پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه آش عدس مجلسی
- می توانید به دلخواه مقداری رشته آشی نیز به آش عدس اضافه کنید.
- برای طعم بهتر آش عدس می توانید از آب قلم یا عصاره گوشت بره استفاده کنید.
- اگر آش شما لعاب مورد نظر را نداشت می توانید یک ق غذا خوری آرد را با آب حل کنید و به آش اضافه کنید.
- می توانید از حبوبات دیگر مانند لوبیا چیتی یا نخود هم استفاده کنید.
- ۰۰/۰۹/۰۲